BRATISLAVA - Chrumkavý korpus z keksíkov, lahodné srdce koláča z tvarohu, mascarpone, či philadelphia syru, doplnené zrelým šťavnatým ovocím urobia z obyčajného cheesacaku hit leta. Vymeňte karamelový či čokoládový toping za čerstvé bobuľové ovocie či šťavnaté broskyne. Prosto nechajte svojej kulinárskej fantázii popustenú uzdu a pripravte si ten najúžasnejší cheesecake podľa svojich predstáv.
Broskyňový cheesecake
Suroviny:
150 g nízkotučný tvaroh, 50 g kryštálový cukor, 1 ks vajce, 4 PL olej, 225 g hladká múka, 2 KL kypriaci prášok do pečiva
Krém: 300 g ochutený broskyňový tvaroh, 350 g nízkotučný tvaroh, 4 ks vajce, 50 g kryštálový cukor, 1 balíček vanilkový puding, 3 PL mandľový likér, 3 ks broskyňa, 1 konzerva zavárané broskyne
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame tvaroh, cukor, vajíčko a olej. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a vypracujeme cesto. Z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme kruh o približne 3 cm väčší ako je priemer formy. Pomocou valčeka ho preložíme do formy na pečenie vystlanej papierom. Pritlačíme ho k bokom formy a spodnú časť trochu poprepichujeme vidličkou. Ochutený tvaroh (dezert) zmiešame s tvarohom, žĺtkami, cukrom a pudingovým práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame k tvarohovému krému. Rúru rozohrejeme na 160°C a pripravený tvarohový krém natrieme na cesto. Pečieme približne 90 minút vo vyhriatej rúre a po upečení ho necháme vo forme vychladnúť. Kompótové broskyne rozpučíme vidličkou na pyré a zmiešame s mandľovým likérom. Pyré navrstvíme na vychladnutý koláč a ozdobíme celými mesiačikmi broskýň.
Cheesecake s malinami a ribezľami
Suroviny:
2 balíčky pomleté maslové sušienky, 3 PL kokosový olej, 500 g, Mäkký odtučnený tvaroh, 100 g práškový cukor, 1 téglik kyslá smotana, 1 balíček želatínový stužovač krému Dr.Oetker, 300 g ovocie (maliny červené a čierne ríbezle), 1 balíček želatína v prášku, sirup, cukor a voda podľa predpisu na želatine
Postup:
Dno formy vymažeme kokosovým tukom. Rozdrvené keksy zmiešame s kokosovým tukom, natlačíme ich na dno formy. Dáme do chladničky, cca polhodinku. Tvaroh, smotanu vymiešame s cukrom, nakoniec pridáme stužovač. Premiešame, aby nevznikli hrudky. Plnku natrieme na vychladený korpus. Na plnku dáme ľubovoľné ovocie, ja som mala maliny a čierne ríbezle. Z balíčka želé na torty pripravíme pomocou vody, sirupu a cukru želatínu. Tú po miernom ochladení nalejeme na koláčik. Zachladime, pokrájame.
Čučoriedkový cheesecake
Suroviny:
500 g jemný tvaroh, 1 ks kyslá smotana, 1 ks smotana na šľahanie, 6 plátkov želatína, 1 balíček BeBe keksy, 100 g maslo, 500 g čučoriedka, 3 PLcukor
Postup:
Pripravíme si suroviny. Bebe keksy rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. V miske zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vyšľahanú smotanu a rozpustenú želatínu (3 plátky). Na spodok tortovej formy dáme rozdrvené bebe keksy a na to smotanovo-tvarohovú plnku. Čučoriedky ohrejeme s cukrom v hrnci a keď si pustia šťavu zmiešame s 3 plátkami rozpustenej želatíny. Poslednú vrstvu dáma do tortovej formy a odložíme do chladničky cez noc.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies