Opatrenia pred koronavírusom platia už aj pre naše hokejové súťaže

NETKY.SK • 5 Marec 2020, 11:36 • 2 min
Opatrenia pred koronavírusom platia už aj pre naše hokejové súťaže

BRATISLAVA - Napriek tomu, že na Slovensku ešte nezaznamenali prípad nákazy novým typom koronavírusu, pristúpil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) k preventívnym opatreniam na zápasoch v domácich súťažiach.

slovakia

left justify in out

Opatrenie platí od dnešného dňa

Od štvrtka na slovenských súbojoch platí, že hráči si po stretnutí nebudú podávať ruky. "Pozdravia sa len ťuknutím rukavíc. V nasledujúcich hodinách bude zväz inštruovať kluby, rozhodcov a delegátov," vyjadril sa sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

 

img

 

Zatiaľ len jedno obmedzenie

Predostrel, že príslušné orgány celú situáciu monitorujú. SZĽH bude potom následne postupovať podľa ich pokynov. "Z našej strany dôjde zatiaľ len k tomuto jednému obmedzeniu v nami organizovaných súťažiach. Pokiaľ prídu usmernenia zo strany zodpovedných orgánov, zasadneme a vydáme ďalšie, či už lokálne alebo celoplošné," doplnil.

 

img

 

Prevencia
Vedenie SZĽH tiež poznamenalo, že fanúšikom ani hráčom zatiaľ nič nehrozí, ide len o prevenciu. "Vo všeobecnosti môžu byť problémom uzatvorené miesta s vysokou hustotou ľudí, kam spadajú aj hokejové zápasy. Tam sa môže vírus šíriť rýchlejšie. Medzinárodná hokejová federácia preto vydala prvé usmernenie, ku ktorému vyzýva aj SZĽH," uvádza sa v správe na webe HockeySlovakia.sk.

 

img

 

Výzva k vyššej hygiene
Pracovná skupina zriadená SZĽH bude pravidelne zasadať a zaoberať sa aj blížiacimi sa play-off zápasmi jednotlivých líg. "Situáciu monitorujeme aj my. Zdôrazňujeme, že zatiaľ nič nehrozí. Musíme však vyzvať fanúšikov, hráčov, zástupcov klubov a organizátorov zápasov k zvýšenej hygiene, aby sme predišli k šíreniu akéhokoľvek zdravie ohrozujúceho vírusu," dodal Valíček na záver.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies