Dnes na večeru pripravíme segedínsky guláš
Suroviny:
500 g bravčového mäsa, 500 g kyslej kapusty, 2 cibule, soľ , mleté čierne korenie, rasca, sladká mletá paprika, smotana na varenie, 1-2 PL hladkej múky, 3 PL olej.
Príprava:
V hlbšej panvici speníme na oleji cibuľu nakrájanú na kocky. Pridáme červenú papriku a trošku pomiešame, dáme pozor, aby sme papriku nepripálili. Potom pridáme mäso nakrájané na kocky a opražíme. Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a pridáme rascu a dusíme až dovtedy, kým mäso nie je polomäkké. Nakoniec pridáme kapustu , zalejeme ešte vodou a necháme dodusiť. V smotane rozhabarkujeme múku a vlejeme do zmesi a necháme prejsť varom. Podávame s knedľou.
Čas prípravy: 0,50 hodiny
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies