Dnes na večeru pripravíme restovanú kuraciu pečienku.
Suroviny na 4 porcie:
400 g kuracích pečienok, 4 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 4 KL oleja, 1 lyžicu podravky, mleté čierne korenie, trochu rasce a majoránu, 1 lyžicu paradajkový pretlak, 1 paradajku, l KL sladkej papriky, štipka pálivej papriky, 1 dcl vody.
Príprava:
Nakrájanú cibuľu na kolieska a pretlačený cesnak dusíme na oleji. Pridáme sladkú a pálivú papriku, paradajkový pretlak, nakrájanú paradajku, podravku a podusíme. Na tomto základe prudko opečieme očistené kuracie pečienky a zalejeme 1 dcl vody. Dochutíme ostatným korením a dusíme. Nakoniec pridáme ešte 1 KL paradajkového pretlaku, prejdeme varom a podávame. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu a sterilizovanú uhorku.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme Vám dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies