Dnes na večeru pripravíme gulášovú polievku
Suroviny pre 4 osoby:
500 g mäsa (hovädzie, alebo bravčové), 2 cibule, olej, 5 zemiakov, mleté červená paprika, mleté čierne korenie, gulášové korenie, vegeta, soľ, rasca, majorán
Príprava:
Cibuľu nakrájame a speníme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané mäso, opekáme pokiaľ si nepustí šťavu. Potom pridáme všetky koreniny, podlejeme vodou a dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme štyri na kocky pokrájané zemiaky a dusíme do mäkka. Jeden zemiak nastrúhame a vložíme do polievky. Ten nám ju krásne zahustí a nemusíme používať múku. Necháme ešte 10 minút prevariť.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies