MOSKVA - V Rusku odborníci organizácie Roskačestvo vykonali desiatky testov a štúdií kvality potravín a nápojov. V dôsledku toho určili bezpečné a nebezpečné výrobky z hľadiska ich kvality.
Stanovenie kvality potravín
Roskačestvo rozdelilo potraviny a nápoje do kategórií. V každej kategórii odborníci určili počet výrobkov s nízkou kvalitou a vysokou kvalitou. Na základe týchto údajov zostavili zoznam bezpečných výrobkov, teda takých, ktoré majú vysoké hodnotenie kvality. Výrobky s nízkou kvalitou sú na zozname nebezpečných potravín a nápojov.
Najbezpečnejšie výrobky
Za najbezpečnejšie výrobky uznali vodku, rastlinný olej, jedlú soľ, jahodový jogurt a pohánkovú kašu.
Najnebezpečnejšie výrobky
Do nebezpečných produktov zaradili aj bravčové špízy, koňak a glazúrované tvarohové tyčinky. Odborníci tiež upozornili na nízku kvalitu tvarohu a masla, v týchto výrobkoch sa často nachádzali antibiotiká a baktérie E. coli.
V súčasnosti odborníci otestovali 5845 výrobkov zo 141 kategórií
Roskačestvo skúma kvalitu tovarov, ktoré sa predávajú v ruských obchodoch. Odborníci vykonávajú testy s cieľom zistiť či výrobky obsahujú škodlivé látky alebo baktérie. Podľa výsledkov testov každý výrobok získava hodnotenie kvality od 0 do 5 bodov.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies