RECEPT: Poctivá domáca fazuľová polievka so smotanovým posúchom

NETKY.SK • 1 Február 2021, 15:22 • 2 min
RECEPT: Poctivá domáca fazuľová polievka so smotanovým posúchom

Skvelý tip na výdatný obed alebo večeru.

slovakia

left justify in out

Pohľad na fazuľovú polievku so smotanovým posúchom od Mgr. Moniky Koníkovej je úchvatný. Pozrime sa spolu na recept, ktorý nám s radosťou a ochotne poskytla. 

 

Ingrediencie:

 

fazuľa (množstvo závisí od veľkosti hrnca), údené rebro, mrkva, petržlen, kaleráb, čierne korenie celé, múka (na zásmažku), červená mletá paprika (na zápražku), menšia cibuľa

 

img

 

Postup:

 

„Fazuľu musíme deň dopredu namočiť. Pred varením fazuľu zlejeme, prepláchneme studenou vodou, varíme spolu s údeným rebrom cca  hodinu. Po hodine vyberieme údené rebro, nakrájame zeleninku a dáme ju variť spolu s fazuľou. Údené rebro oberieme z mäska a vložíme ho naspäť do polievky. Polievku osolíme, varíme cca pol hodinu. Keď máme všetko pekne uvarené, zapražíme polievku a na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať," opísala postup Monika.

 

img

 

 

Ingrediencie na smotanový posúch:

 

múka (polohrubá/ hrubá) – 2 hrnčeky, voda, 1 vajce, štipka soli, kyslá smotana -  1 téglik, kôpor, slaninka – najlepšie Oravská

 

„Zo surovín vytvoríme vláčne, tvarovateľné cesto. (Pre zjednodušenie sa k príprave posúcha môže kúpiť hotové cesto na pizzu) Pripravené cesto si mokrými rukami rozotrieme na plech, ktorý máme vyložený papierom na pečenie. Smotanu si zmiešame s vajíčkom a štipkou soli a takto pripravenú zmes natrieme na cesto. Ďalej posúch posypeme na malé kocky nakrájanou slaninkou a nasekaným kôprom. Pečieme v prehriatej rúre pri 200°C do zlata," zakončila recept naša inšpirátorka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Kristýna Peštová



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies