Máte radi šošovicu? Vyskúšajte tento exotický recept.
Tento netradičný recept svojimi pestrými a kontrastnými farbami pripomína leto. Presne to chceme, zahriať sa v chladnom zimnom počasí.
Ingrediencie :
čierna šošovica, cibuľa, cesnak, koreňová zelenina, mandarínka, nové korenie, poľný šalát, ružová soľ, kokosové mlieko
Postup:
Šošovicu varíme v osolenej vode, s mletým novým korením (štipka), cibuľou a cesnakom, cca 25 minút. Potom ju dochutíme mandarínkovou šťavou a necháme zredukovať. Následne pridáme 3 polievkové lyžice kokosového mlieka a taktiež redukujeme, ale len mierne. Potom odstavíme a necháme oddychovať.
Medzitým dáme do keramickej zapekacej misky nakrájaný zeler, petržlen, mrkvu, cibuľu a neošúpaný cesnak. Celé to pokvapkáme olivovým olejom vhodným na pečenie, zľahka osolíme. Všetko spolu upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov do mäkka. Naservírujeme na tanier a dozdobíme poľným šalátom a mandarínkou.
Želáme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies