Objavilo sa virálne video, ktoré zobrazuje takmer dvadsať rokov starý cheesburger, ktorý vyzerá skoro rovnako, ako čerstvý.
Žena na TikToku a Instagrame zverejnila ako vyzerá cheesburger po rokoch odkladania. Hranolky a cheesburger kúpila v roku 2004. Zriadila si doma "múzeum jedla", ktoré odložila v škatuli.
Hranolky vyzerali úplne rovnako, iba boli stvrdnuté.
Na takmer 20-ročnom hamburgeri nebola žiadna pleseň. Tento experiment zaujal tisíce ľudí. Niektorí prisahali, že už v tomto reťazci rýchleho občerstvenia nebudú nič kupovať.
Na webovej stránke spoločnosti McDonald's v USA sa nachádza vyhlásenie o tom, prečo sa ich jedlo niekedy nerozkladá.
„V správnom prostredí by sa naše hamburgery, rovnako ako väčšina ostatných potravín, mohli rozkladať. Ale na to, aby sa mohli rozložiť, treba určité podmienky, konkrétne vlhkosť. Bez dostatočnej vlhkosti, či už v samotných potravinách, alebo v prostredí, baktérie a plesne nemusia rásť, a preto je rozklad nepravdepodobný. Takže ak sú potraviny v dostatočnom suchu, je nepravdepodobné, že by splesniveli, alebo sa rozložili. Podobné výsledky by mohli mať aj jedlá pripravené doma, ktoré sa nechajú vysušiť. Realita je taká, že naše hamburgery sa vyrábajú iba zo 100% amerického kontrolovaného hovädzieho mäsa. Naše hamburgery neobsahujú žiadne konzervačné látky. ani plnidlá. Jediné, čo sa kedy pridalo, je soľ a grilovacie korenie,“ vysvetľuje web reťazca McDonald.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies