AUSTRÁLIA - Jednému austrálskemu vinárstvu sa podarilo vytvoriť niečo, čo sa nikdy predtým nepodarilo. Vyprodukovali fialové víno, ktoré je navyše zdravšie.
Poznáme rôzne druhy vín. Klasikou sú červené, biele, ružové. No videli ste už niekedy chutné fialové víno? Pri tvorbe tohto vína Purple Reign Wine bola použitá zmes Semillon a Sauvignon Blanc, ktorá bola naliata k rastlinám, aby získali túto neuveriteľne krásnu farbu.
Mohlo by vás zaujímať: Dnešná doba si vyžaduje ekologické správanie. Objavili sme ekologické víno
Spoločnosť Raw Vine Estate tvrdí, že toto víno je „vylepšené prírodnými antioxidantmi na báze rastlín, ktoré minimalizujú použitie siričitanov, a vytvárajú jedinečnú novú farbu a živosť. Toto svieže víno vykazuje náznak trávy a dotyk minerálov“. Vinárstvo vysvetlilo, že toto prírodné víno sa viac prikláňa k botanickým prírodným látkam, než k syntetickým prísadám, ako sú siričitany, čo by mohlo zmierniť stav po nadmernom pití alkoholu. Jednoducho povedané, prírodná báza tohto vína by nám zmiernila "opicu". Existuje totiž teória, že prírodné vína nám po vypití viacerých pohárov nemusia ublížiť, pretože obsahujú menej acetaldehydu, čo je chemikália, ktorá sa po konzumácii alkoholu rozkladá v našom tele.
Štúdia Lekárskej fakulty klinickej výživy a nutričnej hodnoty na Univerzite v Ríme z roku 2013 dospela k záveru, že toto nižšie množstvo acetaldehydu v krvi znamená, že pečeň má menej práce a dokáže rýchlejšie spracovať toxíny, na rozdiel od iného alkoholu.
Prečítajte si tiež: Za to, že je pravda vo víne, nie je veru pravda na vine. Ochutnali ste už víno Pútec?
Fialové víno bolo vyvinuté start-upom Masstengo Tima Macnamaru a spoločnosti Purple Reign. Macnamara sa spojila s Rossom Stewartom, aby našli nový spôsob výroby vína, a tak vznikol tento lahodný výtvor. Pán Stewart uviedol, že jeden zákazník dokonca tvrdil, že toto víno mu, na rozdiel od iných, nespôsobila zhoršenie astmy. "Za posledné dva roky máme veľa podobných príbehov od zákazníkov. Veríme, že použitie zlúčenín bohatých na antioxidanty vo vinárstve by sa mohlo v porovnaní s inými vínami prejaviť aj v jasnejšej a menej zahmlenej hlave po pití," uviedol. Výrobcovia navyše zistili, že keď sú ich prírodné vína po otvorení správne uskladnené, zostanú dlhšie čerstvé, než iné druhy vín, práve vďaka prírodným prostriedkom!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies