Tieto jednoduché a chutné škoricové osie hniezda musíte vyskúšať! Sú veľmi jednoduché na prípravu a úžasne chutia.
Ingrediencie
700 g hladká múka, 500 ml mlieko, 100 g maslo, 100 g kryštálový cukor, 1 kocka droždie, 1 štipka soli
Ingrediencie na škoricovú plnku
100 g maslo, 2 ks škoricový cukor Dr Oetker, 4 PL cukor práškový, 4 KL mletá škorica
Ingrediencie na polevu
šťava z jedného citróna (cca 3 polievkové lyžice), 3 PL horúca voda, 300 g práškový cukor
Postup
Mlieko zohrejeme, nie do bodu varu. Trochu z neho odlejeme do misky, kde rozmrvíme droždie, pridáme asi 1 PL cukru, a necháme vykysnúť. Múku, soľ a zvyšok cukru premiešame, prilejeme hotový kvások a rozpustené maslo izbovej teploty. Vypracujeme cesto, ktoré potom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Kým cesto vykysne, môžeme pripraviť škoricovú plnku zmiešaním mäkkého masla, cukru, škoricového cukru a škorice.
Približne po 45 minútach až hodine kysnutia môžeme pokračovať. Cesto rozdelíme na polovicu, na pomúčenej doske rozvaľkáme, potrieme polovicou škoricovej plnky, zavinieme ako roládu a krájame na kolieska. To isté spravíme s druhou polovicou cesta. Nakrájané kolieska ukladáme na plech s papierom na pečenie, necháme ešte 15 minút nakysnúť. Následne ich potrieme mliekom a pečieme 15-20 minút pri teplote 200 °C.
Kým sa nám upečú škoricové hniezda, pripravíme si citrónovú polevu. V miske rozmixujeme všetky ingrediencie. Citrónovú šťavu s vodou a cukrom. Vychladnuté osie hniezda pokvapkáme citrónovou polevou. Mňam!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies