Poľská vláda vydala návod, ako sa pripraviť na vojnu!

NETKY.SK • 6 Apríl 2022, 21:22 • 2 min
Poľská vláda vydala návod, ako sa pripraviť na vojnu!

VARŠAVA - Poliakom v nej radí, čo robiť v prípade útokov konvenčnými, chemickými, ale aj jadrovými zbraňami. Zároveň opisuje, akým spôsobom by pred nimi občanov varovala.

slovakia

left justify in out

Vláda v príručke radí, aby sa ľudia zásobili vodou, potravinami, liekmi, ako aj baterkami a batériami v prípade, že by došlo k výpadku elektrického prúdu. Vláda uviedla, že je povinná pripravovať verejnosť na rôzne udalosti. Poprela však, že by jej aktuálna príručka súvisela s aktuálnou vojnou na Ukrajine.

 

img

 

Varšava už v minulosti vydala obdobné príručky radiace Poliakom, ako postupovať pri záplavách či krutom zimnom počasí. Viacerí Poliaci sa vzhľadom na spoločné hranice s Ukrajinou však teraz môžu obávať ruskej invázie, približuje Sky News.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Identifikovali vojakov a ich veliteľa, ktorí vraždili a znásilňovali v Buči

 

Stanica ďalej uvádza, že hoci sa Rusko vo svojom vojenskom ťažení zameriava na sever, juh a východ Ukrajiny, ostreľuje aj západoukrajinský Ľvov, ležiaci približne 70 kilometrov od poľských hraníc.

 

img

 

Sky News pripomína, že dosiaľ neexistujú nijaké konkrétne náznaky, že by sa Rusko chystalo zaútočiť na Poľsko, a ani to, že by Varšava takéto napadnutie očakávala. Panujú však obavy, že Rusko by mohlo napadnúť aj ďalšie krajiny susediace s Ukrajinou.

 

Možno vás zaujme: USA uvalili sankcie na Putinove dcéry!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies