Vianočné pečenie: Plnené perníky

NETKY.SK • 10 December 2022, 12:00 • 2 min
Vianočné pečenie: Plnené perníky

Perníky vyvolávajú asi u každého z nás pocit prichádzajúcich vianočných sviatkov a príjemnej vianočnej atmosféry, sú neodmysliteľnou súčasťou sviatočného stola v slovenských domácnostiach. Vyskúšajte recept na plnené perníčky, ktoré vám vydržia čerstvé niekoľko týždňov.

slovakia

left justify in out

Plnené perníčky

 

Ingrediencie

Cesto

650 g hladkej múky

250 g práškového cukru

100 g medu

50 g masla

4 vajcia

3 ČL kakaového prášku

2 PL marmelády

2 ČL sódy bikarbóny

2 ČL perníkového korenia

vanilka

 

Náplň

marmeláda podľa vlastného výberu

čokoláda na zdobenie

 

Postup

 

Cesto na perníky pripravíme 24 hodín pred pečením. Všetky ingrediencie vložíme do nádoby šľahača a vymiešame na cesto, ktoré nesmie byť veľmi husté a tuhé. Odložíme ho do chladnej miestnosti, nie do chladničky. Cesto vyberieme z nádoby a dáme na stôl, prípadne podložku, ktorú si pred prípravou cesta pomúčime. Rozvaľkáme ho na asi 0,5 cm hrúbku. Vykrajujeme rôzne tvary a veľkosti perníkov a ukladáme ich na plech s mastným papierom s medzerami aspoň 2 cm, pretože pri pečení zväčšia svoj objem. Pečeieme pri teplote 220°C asi 5 minút. Počas pečenia sledujeme, aby boli perníky upečené len jemne. Po upečení ich vyberieme a necháme vychladnúť.

 

Na polovicu perníkov natrieme vrstvu marmelády a druhú polovicu perníkov jemne priložíme na marmeládu. Dáme pozor, aby marmeláda nevytekala po okrajoch. Naplnené perníky necháme stuhnúť v chladničke. 

 

Na obtiahnutie perníkov zohrejeme čokoládu. Perníky namáčame postupne v čokoláde tak, aby boli obtiahnuté po celom povrchu. Perníky môžeme posypať dekoračnými cukríkmi, marcipánovými ozdobami alebo podrvenými orieškami. 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Interny redaktor



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies