Došla Vám inšpirácia pri pečení vianočných koláčov? Potom sú tieto "popraskané" koláčiky ideálnou voľbou. Pomarančové, citrónové, čokoládové, s arašidovým maslom - takzvané "crinkles" sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov, my Vám prinášame recept na ich čokoládovú verziu.
Ingrediencie
60 g kakao
200 g práškový cukor
60 ml olej
2 veľké vajcia
180 g hladká múka
1 čl prášok do pečiva
2 pomaranče - kôra
2 čl perníkové korenie
1 čl škorica
Na obaľovanie
kryštálový cukor
práškový cukor
Postup
Kakao, práškový cukor a olej zmiešame. Postupne pridáme vajcia a šlaháme až kým sa suroviny nespoja. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, pomarančovú kôru, perníkové korenie, škoricu a štipku soli. Pridáme ku kakaovej zmesi a miešame, kým sa nevytvorí mäkké cesto. Vypracované cesto vložte na 3 hodiny do chladničky.
Pripravíme si dva taniere, do jedného dáme kryštálový a do druhého práškový cukor. Tvarujeme malé guľky vo veľkosti vlašského orecha, obalujeme ich najskôr v kryštálovom cukre a potom v práškovom. Guľky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ale nie na tesno, lebo ešte narastú. Dáme piecť pri 170°C približne 10 minút. Vrch sušienok je chrumkavý a mal by popraskať a vo vnútri by mali byť vláčne, vtedy sú upečené správne.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies