Hranolky nemusia byť vždy nezdravým nepriateľom. Stačí vedieť, ako si ich správne pripraviť. Skúste našu zdravú alternatívu klasických zemiakových hranolčekov.
Suroviny
4 ks mrkva
2 PL rastlinný olej
3 PL strúhaný parmezán
1 KL mleté čierne korenie
1/2 KL soľ
Postup
Mrkvy umyjeme (nešúpeme) a odrežeme vrchné časti a spodné časti, aby sme dostali približne rovnako hrubé valčeky po celej dĺžke. Každú mrkvu priečne prepolíme a prerežeme pozdĺžne na dve časti. Štvrtiny potom nožom rozdelíme na rovnako hrubé hranolčeky. Hranolčeky posypeme parmezánom, soľou a čiernym korením. Mrkvové hranolčeky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C zhruba 20 minút. Podávame ešte teplé s domácim cesnakovým dresingom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies