Kyslé polievky sú veľmi vďačné z dôvodu jednoduchej prípravy a výdatnej chuti. Sú sýte, keď chcete, šupnete do nich aj klobásku, sú lacné, relatívne rýchle a chutné. Poďte si dať s nami ochutnávku.
Kyslá šošovicová polievka
Suroviny
150 g suchá šošovica
1 ks väčšia cibuľa
3 ks väčší zemiak
500 ml mlieko
200 ml pochúťková smotana
2 PL hladká múka
kryštálový cukor podľa chuti
ocot podľa chuti
soľ
mleté čierne korenie
nové korenie
bobkový list
Postup
Šošovicu namočíme v studenej vode a necháme na chladnom mieste (ideálne 4 hodiny). Šošovicu aj s vodou zlejeme do hrnca a na miernom ohni privedieme k varu. Počas varenia dolievame vodu. Keď je šošovica mäkká pridáme pokrájané zemiaky, cibuľu, bobkový list, korenie a nové korenie. Varíme až kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec polievku dochutíme soľou. Medzitým si z mlieka, kyslej smotany a múky pripravíme zátrepku. Vlejeme ju do polievky a necháme znovu zovrieť. Odstavíme a nakoniec podľa potreby dochutíme cukrom a octom.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies