Pripraviť dokonalý cheesecake je tak trochu umenie. Musíte staviť na kvalitné suroviny a trpezlivosť. Cheesecake je totiž lepšie piecť dlhšiu dobu na nižšiu teplotu. Kombinácia opatrného zaobchádzania, poctivých surovín a čokolády vám zaručí dokonalý zážitok.
Čokoládový cheesecake
Suroviny
Cesto:
150 g hladká múka
100 g práškový cukor
75 g maslo
1 vajce
štipka soli
Krém:
350 g čokoláda na varenia - aspoň 52%
300 g mascarpone alebo nízkotučný tvaroh
150 g kyslá smotana
1 čokoládový puding v prášku
4 vajcia
Postup
Najskôr si spracujeme suroviny na cesto. Do múky nasekáme maslo, pridáme štipku soli, práškový cukor a zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a vajciami, pridáme čokoládový puding a rozpustenú čokoládu. Cesto vyberieme z chladničky, rúru predhrejeme na 180°C. Koláčovú formu s priemerom 24-26 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vyložíme ním koláčovú formu tak, aby bolo aj na bokoch, dobre popritláčame a vylejeme naň pripravenú plnku. Pečieme na 180°C asi 15 minút, potom teplotu znížime a pečieme ešte 50 minút. Necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies