Umenie skombinovať víno s jedlom je založené na vnútornej rovnováhe samotného vína a jedla. Keď sa použije víno pri príprave pokrmov, jedlá sú jemnejšie, chutnejšie a majú lepšiu arómu.
Losos sa považuje za jednu z najtučnejších rýb, ale k ju nebude vyprážať a pripravíte ju podľa nášho receptu, určite nikomu neuškodí.
Suroviny pre 4 osoby:
4 filety z lososa
120 g šalotky
1 dcl bieleho suchého vína
1 dcl smotany na šľahanie
2 PL masla
1 ČL vinného octu
15 ks cherry paradajok
1 malý karfiol
soľ
mleté čierne korenie
zázvor
škorica
majorán
petržlenovú vňať
olej
Postup:
Filety z lososa osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji. Odložíme na bok. Do výpeku dáme nakrájanú šalotku, víno, trošku soli, korenia, strúhaného zázvoru, majoránu, vinný ocot, šľahačku a uvaríme. Medzi tým si v slanej vode uvaríme karfiol rozobratý na ružičky. Necháme ho mierne vychladnúť a spolu s paradajkami ho orestujeme na masle. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou. Na taniere položíme lososa, prelejeme šalotkovou šťavou a ako prílohu naservírujeme karfiol s paradajkami.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies