Tradičné fašiangové fánky patria do skupiny veľmi nezdravých avšak chutných jedál. Občas si môžete dopriať i niečo nezdravé, a kedy inokedy ako cez fašiangy.
Vínové fánky
Suroviny
500 g polohrubá múka
80 g práškový cukor
20 g tuk na pečenie
3 žĺtky
8 PL kyslá smotana
6 PL sladké biele víno
1 ČL prášok do pečiva
štipka soli
práškový cukor
olej
Postup
Zmiešajte múku, cukor, žĺtky, maslo a smotanu. Prilievajte víno a vypracujte cesto. Na pomúčenej doske cesto dokončite a vyvaľkajte na plát hrubý približne 5 mm. Narežte na požadované tvary a rozpáľte olej. Opražte z obidvoch strán do zlatista a odložte na papierové utierky, ktoré vysajú prebytočný tuk. Ešte teplé obaľte poriadne v práškovom cukre.
Tip: Namiesto vína môžete použiť aj čierne pivo, ktoré dodá fánkam opäť inú chuť, arómu i zlatistejšiu farbu.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies