Aj vás občas prepadne chuť na sladké? V takom prípade nie je nič lepšie ako chutný domáci koláč, ktorý si pripravíte úplne sami. V kuchyni však nemusíte stráviť celý deň, tento nepečený cheesecake máte hotový raz dva.
Suroviny:
300 g maslové keksy
150 g maslo
200 g biela čokoláda
250 ml smotana na šľahanie
250 g mascarpone
250 g lesné ovocie
Postup:
Maslové keksy vložíme do uzatvárateľného vrecka a valčekom ich rozdrvíme na malé časti. Maslo si roztopíme na miernom ohni a v miske ho primiešame k rozdrveným keksom. Túto zmes vysypeme do tortovej formy a poriadne pritlačíme na jej spodok. Smotanu vyšľaháme a primiešame k nej mascarpone. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli a primiešame ju k šľahačkovej zmesi. Na záver do zmesi primiešame čerstvé ovocie a celú zmes nalejeme do tortovej formy. Cheesecake necháme v chladničke tuhnúť aspoň 2 hodiny a potom môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies