Lístky mladého špenátu sú skvelé snáď vo všetkých úpravách. Nepotrebujú žiadne dlhé varenie, takže z nich už za pár minút vykúzlite lacné a nenáročné jedlá. Tento recept na špenátové fašírky si zamiluje celá rodina.
Suroviny:
250 g ryža
1 kg špenát
3 ks vajce
150 g strúhanka
2 PL červená mletá paprika
300 ml olej
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Ryžu a umyté špenátové listy uvaríme zvlášť v osolenej vode. Uvarené listy scedíme, pokrájame, zmiešame s ryžou, vajíčkami, strúhankou, ochutíme paprikou, korením a soľou. Všetko spolu dobre premiešame a urobíme malé fašírky, ktoré vyprážame v horúcom oleji. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu a zeleninový šalát.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies