Bravčové mäso patrí do slovenskej kuchyne úplne prirodzene a nielen skúsená gazdinka z neho dokáže pripraviť skutočnú delikatesu. Vyskúšajte to s nami aj vy.
Suroviny:
500 g bravčová panenka
Marináda:
2 strúčiky cesnaku
1 čili paprička
1 KL kryštálový cukor
1 PL citrónová šťava
3 PL olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
Sladká paradajková omáčka:
200 ml vody
3 PL paradajkový pretlak
1 KL kryštálový cukor
1 PL citrónová šťava
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Pripravíme si marinádu na mäsko. Do väčšej misky prelisujeme cesnak, pridáme nadrobno nasekanú čili papričku, cukor, citrónovú šťavu a olivový olej. Posolíme a pridáme štipku čierneho korenia. Všetko spolu premiešame. Panenku nakrájame na asi 3 cm hrubé kolieska, ktoré vložíme do marináda a dobre ich pritlačíme, aby ich tekutina obalila celé. Necháme marinovať zhruba 30 minút. Rúru rozohrejeme na 220 °C. Namarinované medailóniky sprudka orestujeme z oboch strán na suchej grilovacej panvici, kým sa nezatiahnu a nezhnednú. Následne ich poukladáme do malého pekáčika a vložíme do vyhriatej rúry na asi 6 až 8 minút. Mäsko vytiahneme a necháme odpočívať, kým si pripravíme omáčku. Na omáčku do menšej rajnice zlejeme výpek z pekáčiku a grilovacej panvice, ktorý zalejeme vodou. Na miernom plameni necháme zredukovať približne na polovicu a zahustíme ho pretlakom. Omáčku dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením. Podávame s cestovinami alebo dusenou ryžou.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies