Milujete medvedí cesnak? Momentálne vrcholí jeho sezóna. Uvarte si z neho úžasnú polievku.
Ingrediencie
3 hrste medvedieho cesnaku, 5 zemiakov, cibuľa, šľahačková smotana ( alebo jej rastlinná náhrada), plátok masla, soľ, čierne mleté korenie, kurkuma
Postup
Najprv umyjeme medvedí cesnak a odstránime hrubšie stonky. Následne cesnak nakrájame. Očistíme zemiaky a nastrúhame ich na strúhadle. Medzitým si nakrájame cibuľu, ktorú speníme na masle. Pridáme zemiaky a medvedí cesnak. Všetko spolu jemne orestujeme. Celú zmes zalejeme vodou a dostatočne okoreníme a prisolíme. Všetko spolu necháme variť zhruba 10 minút.
Uvarenú zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu, a necháme vaiť ďalších 10 minút. Podávať môžeme napríklad s čerstvým medvedím cesnakom, opečenou bagetkou a slaninkou, či s údeným tofu.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies