Lievance sa stali obľúbeným pokrmom najmä na raňajky, alebo takzvaný brunch, ale zasýtia aj v čase obeda. Dajú sa pripraviť na milión spôsobov, my vám prinášame recept na ich kokosovú variáciu.
Suroviny
6 vajec
1/2 šálky kokosovej múky
1/2 šálky mandľového mlieka (môžete použiť mlieko podľa vlastného výberu)
2 PL kokosového oleja (môžete použiť aj rozpustené maslo)
1 KL kypriaceho prášku do pečiva
štipka soli
Postup
V miske si vypracujeme z bielok tuhý sneh, v druhej miske si rozšľaháme žĺtka s kokosovým olejom a mandľovým mliekom a postupne pridávame kokosovú múku, prášok do pečiva, soľ a všetko spolu rozmixujeme.
Opatrne pridávame bielka, z ktorých sme si vyšľahali tuhý sneh a dôkladne premiešame. Cesto necháme odpočinúť asi 5 minút a medzitým si predhrejeme panvicu na miernom ohni.
Pri pečení môžete posypať lievance napríklad čučoriedkami, pečieme z každej strany pár minút. Lievance môžeme podávať s ovocím, orechmi a javorovým sirupom.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies