V Dunajskej Strede začala rekonštrukcia mestského úradu

NETKY.SK • 24 Apríl 2023, 11:30 • 2 min
V Dunajskej Strede začala rekonštrukcia mestského úradu

DUNAJSKÁ STREDA - Na Mestskom úrade v Dunajskej Strede sa začali výmenou okien a zateplením budovy rekonštrukčné práce, ktorých výsledkom bude energeticky úspornejšia prevádzka úradu.

slovakia

left justify in out

Na Mestskom úrade v Dunajskej Strede sa začali výmenou okien a zateplením budovy rekonštrukčné práce, ktorých výsledkom bude energeticky úspornejšia prevádzka úradu. Sú financované z dotácie poskytnutej z Environmentálneho fondu a mestského rozpočtu. Informoval o tom webový portál mesta.

 

Mesto plánovalo energeticky zefektívniť budovu, v ktorej sídli mestský úrad, a od roku 2015 každoročne podávalo žiadosti na financovanie prác na Environmentálny fond. "V roku 2022 bolo úsilie korunované úspechom a investíciu vo výške viac ako 460.000 eur podporil sumou 400.000 eur. Ďalšie finančné prostriedky potrebné na investíciu dofinancuje samospráva z vlastných zdrojov," uviedlo mesto.

 

Počas prác, ktoré sa začali v polovici apríla, stavebná firma vymení okná a dvere. "Tie doteraz spôsobovali tepelné straty a vonkajšie steny objektu zateplí tepelnoizolačnými doskami sklenej minerálnej izolácie. V dôsledku modernizácie sa energetická náročnosť budovy zníži približne na polovicu," informovalo mesto. Kancelária prvého kontaktu bude fungovať, ale v určitých fázach prác príde k čiastočnej úprave otváracích hodín. O tom bude mestský úrad verejnosť informovať na portáloch dunaszerdahelyi.sk a dunajskostredsky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies