Sezóna zberu domácich voňavých červených a šťavnatých jahôd je v plnom prúde. Ich chuť je sladká a osviežujúca. Svojím obsahom a kombináciou výnimočných látok sa jahody zaraďujú medzi „super ovocie“, a preto majú aj neskutočne veľa pozitívnych účinkov na naše zdravie.
Jahodové guľky z tvarohového cesta
Suroviny
500 g roztierateľného tvarohu
1 vajce
125 g polohrubej múky
125 g hladkej múky
20 čerstvých jahôd
soľ
100 g mletých orechov
2 lyžice práškového cukru
100 g masla
Postup
V miske si najskôr zmiešame tvaroh s vajíčkom, potom pridáme obe múky a vypracujeme cesto. Ak je cesto lepivé, prisypeme ešte múku.
Cesto si rozvaľkáme na asi 2 cm plát, z ktorého vykrajujeme kolieska. Do každého kolieska si zabalíme jahodu a vyformujeme guľôčku. Hotové guľky ešte zľahka obalíme v múke a odložíme na tácku.
Varíme vo vriacej vode približne 8 minút, kým vyplávajú na hladinu.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies