Nasadnite na Račanskú lokálku a ochutnávajte najlepšie vína regiónu

NETKY.SK • 20 Júl 2023, 10:54 • 2 min
Nasadnite na Račanskú lokálku a ochutnávajte najlepšie vína regiónu

Aj toto leto majú Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta možnosť osviežujúcou a zaujímavou cestou spoznať najlepších vinárov v okolí, podať si s nimi ruku, spoznať ich príbehy a, samozrejme, ochutnať to najzaujímavejšie z ich tekutých pokladov.

slovakia

left justify in out

Pohodlný turistický vláčik vás po Račianskom vinohradníckom chodníku prevedie niekoľkými vinárstvami s cca hodinovými zastávkami. V krásnom prostredí malokarpatských vinohradov sa dozviete všetko o pestovaní viniča, výrobe vína, otvoria vám dvere svojich pivničiek aj tie najlepšie fľaše svojho vína.

Obrazok
Zdroj: bratislavskykraj.sk

Spoznáte na vlastné chuťové poháriky napríklad to, ako na relatívne malom území možno vyprodukovať tak rôzne a unikátne vína, ochutnáte tú najlepšiu račiansku frankovku, ktorú vraj obľubovala aj Mária Terézia.


Projekt Račanská lokálka tak nielen rozvíja miestny turizmus, ale aj zaujímavým spôsobom podporuje lokálnych vinárov a povzbudzuje konzumentov vína k tomu, aby spoznávali a kupovali si miestne vína a produkty.

 

 

Obrazok
Zdroj: bratislavaregion.travel

Račanská lokálka vyráža po viniciach každý piatok, nasadnúť môžete pod Mostom SNP, alebo pri Nemeckom kultúrnom dome v Rači. Akcia trvá až do 8. septembra. V cene lístka máte kapsičku s pohárom, degustačné kupóny, orientačnú mapu, a výklad sprievodcu, ktorý sa ochotne podelí o všetky zaujímavé informácie aj praktické rady.

Lístky na zaujímavý degustačný výlet vláčikom si môžete zakúpiť tu:
https://shop.bratislavaregion.travel/sk/product/form/17?fbclid=IwAR0XnMgjC2OUKF_ue9x2gUA5Iw4J_UwLstHiuFyvtqhxW-v3Qz-n6WTvPTs



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies