Karfiol patrí medzi zeleninu s množstvom vitamínov, je chutný a možno ho pripraviť na veľa spôsobov. Vyskúšali ste už karfiolovú krémovú polievku?
Krémová karfiolová polievka
Suroviny
1 malý karfiol
2 stredne veľké zemiaky
1 l vývaru (kurací alebo zeleninový)
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
olivový olej
1/2 pohára strúhaného syra
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Karfiol si rozdelíme na ružičky, zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Karfiol a zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky, cibuľu nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a cesnak s cibuľou opražíme dosklovita.
Potom cesnak s cibuľou pridáme do vriacej polievky a varíme na miernom ohni pod pokrievkou, kým zelenina zmäkne. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a pridáme strúhaný syr. Na záver dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies