V Singapure popravia ženu, prvú po takmer 20 rokoch

NETKY.SK • 25 Júl 2023, 11:15 • 2 min
V Singapure popravia ženu, prvú po takmer 20 rokoch

SINGAPUR - V Singapure majú tento týždeň popraviť dvoch ľudí, muža a ženu, odsúdených na trest smrti obesením za obchodovanie s drogami. Ide o prvú popravu ženy v tomto mestskom štáte po takmer 20 rokoch. Uviedli to v utorok ľudskoprávne organizácie.

slovakia

left justify in out

Miestna organizácia Transformative Justice Collective (TJC) uviedla, že 56-ročného muža odsúdeného za obchodovanie s 50 gramami heroínu majú v stredu obesiť vo väznici Changi vo východnej časti Singapuru. V piatok by mali popraviť 45-ročnú ženu, ktorá bola v roku 2018 odsúdená na trest smrti za obchodovanie s približne 30 gramami heroínu. Ak justičné orgány popravu vykonajú, bude prvou ženou popravenou v Singapure od roku 2004. Vtedy obesili 36-ročnú kaderníčku a priekupníčku drog, uviedla aktivistka Kokila Annamalaiová z TJC. 

Nápis, kde sa píše: "Čo presne sa vyrieši týmto zabitím?" pri protestoch proti prísnym trestom v Singapure.
Nápis, kde sa píše: "Čo presne sa vyrieši týmto zabitím?" pri protestoch proti prísnym trestom v Singapure.
Zdroj: South China Morning Post

Ľudskoprávna organizácia Amnesty International vyzvala singapurské orgány, aby obe popravy zastavili. Singapur má jedny z najprísnejších protidrogových zákonov na svete. Krajina trvá na tom, že trest smrti je aj naďalej účinným odstrašujúcim prostriedkom proti obchodovaniu s drogami. Singapur obnovil popravu obesením po viac ako dvojročnej prestávke v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19. Odvtedy bolo vykonaných najmenej 13 popráv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto:
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies