Sezóna cukiet je v plnom prúde a tak je namieste pripraviť si niečo z tejto jedinečnej zeleniny
Cuketa má mnoho podôb a farieb, záleží na chuti stolovníka. Poznáme ju klasickú zelenú aj žltú či pruhovanú. Môže byť podlhovastá i okrúhla. Pripravte si s nami jednoduchú, zato
však famóznu cuketovú nátierku.
Potrebujeme
2 cukety strednej veľkosti
3 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1 zelená paprika
1 tavený syr
olej
soľ
korenie
bazalka, oregano
Postup
Na rozhorúčenom oleji si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačené strúčiky
cesnaku. Za občasného miešania cibuľu s cesnakom opečieme. Na
cuketách odstránime oba konce a zvyšok nastrúhame na jemnom
alebo hrubšom strúhadle.
Cuketu pridáme k opečenej cibuli a spolu podusíme približne 5 minút. Medzitým si nakrájame papriku na malé kocky a pridáme k cukete. Opäť spolu podusíme ďalších 5 minút.
Do hotovej zmesi pridáme tavený syr. Všetko dôkladne vymiešame, nátierku odstavíme a dochutíme soľou, korením a bylinkami podľa chuti.
Famóznu cuketovú nátierku môžeme podávať teplú alebo na studeno.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies