Predaj systému PlayStation 5 dosiahol ďalší rekord, najmä vďaka hre Spider-Man 2 od spoločnosti Sony

NETKY.SK • 22 December 2023, 10:15 • 2 min
Predaj systému PlayStation 5 dosiahol ďalší rekord, najmä vďaka hre Spider-Man 2 od spoločnosti Sony

PlayStation 5 tento rok v novembri oslávil tri roky a od tej doby sa toho veľa deje, vrátane toho, že pôvodné modely boli nahradené menšími verziami nazvanou Slim. Hoci bol kvôli epidémii koronavírusu nejakú dobu nedostatok skladových zásob, výroba sa zdvihla a predaje boli dobré. Nedávno spoločnosť Sony oznámila, že predala 50 miliónov kusov, a PS5 túto hranicu dokonca prekonala.

slovakia

left justify in out

Podľa oficiálnej tlačovej správy sa od uvedenia na trh 12. novembra 2020 do 9. decembra 2023 predalo viac ako 50 miliónov kusov systému PlayStation 5. Ide o trojročný súčet, ale len za posledných šesť mesiacov predala spoločnosť Sony vyše 10 miliónov kusov, pričom v júli to bolo 40 miliónov. Podľa oficiálnej správy je to predovšetkým vďaka populárnym hrám, ako je Spider-Man 2, ktorý debutoval v októbri spolu s tematickou konzolou, a novo zavedeným službám, ako je PS5 Game Stream pre členov služby PS Plus Premium. Okrem Spider-Mana 2 tlačová správa vyzdvihuje aj hry Baldur's Gate III, EA Sports FC 24, Roblox a prekvapivo aj Alan Wake 2, ktorého predajom sa údajne príliš nedarí.

Bundle PlayStation 5 Spider-Man  2, ktorý prišiel s čierno-červeným sfarbením konzoly aj ovládaču a logom Spider-Mana
Bundle PlayStation 5 Spider-Man 2, ktorý prišiel s čierno-červeným sfarbením konzoly aj ovládaču a logom Spider-Mana
Zdroj: eMAG / SONY

"Dosiahnutie tohto míľnika v predajoch PS5 je dôkazom neochvejnej podpory a nadšenia celosvetovej komunity PlayStation pre neuveriteľné zážitky, ktoré sme vytvorili vďaka talentovaným vývojárom a partnerom zo štúdia PlayStation. Sme vďační všetkým hráčom, ktorí sa doteraz pripojili k užívateľskej základni PS5, a s potešením môžeme oznámiť, že ide o prvú sviatočnú sezónu od uvedenia na TRH, ktorú sme začali s kompletnou ponukou pre PlayStation 5. Takže ak ju stále chcete, môžete ju mať," povedal Jim Ryan, odchádzajúci prezident a generálny riaditeľ SIE.

 

Mimochodom, veľký predchodca PlayStation 4, vydaný v roku 2013, mal v rovnakom čase tri roky a do decembra 2016 sa ho predalo viac ako 50 miliónov kusov. A týmto výsledkom PS5 predbehla SNES, úspešnú konzolu od Nintenda, ktorej sa za dobu jej existencie predalo 49,1 milióna kópií. Pred PS5 je stále Xbox One, ktorého sa od jeho uvedenia na trh v roku 2013 predalo približne 58 miliónov kusov. PS4 je so 117,2 milióna predaných kusov ešte ďalej, rovnako ako Nintendo Switch (132,5 milióna predaných kusov) a PS2 (vyše 155 miliónov predaných kusov).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN / PlayStation, Foto: Fortress of Solitude
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies