Na Bali sa koná 10. Svetové fórum vody. Tohtoročná téma je „Voda pre zdieľanú prosperitu“

NETKY.SK • 21 Máj 2024, 17:15 • 2 min
Na Bali sa koná 10. Svetové fórum vody.  Tohtoročná téma je „Voda pre zdieľanú prosperitu“

BALI - Najväčšie medzinárodné stretnutie vo vodnom sektore sa plánuje na Bali v dňoch 18. – 24. mája 2024 s témou „Voda pre zdieľanú prosperitu“ . Za cieľ si kladie odpovedať na globálne výzvy a potenciály spôsobené rastúcim populačným rastom a urbanizáciou.

slovakia

left justify in out

Na indonézskom ostrove Bali sa v pondelok oficiálne otvoril 10. ročník s témou„Voda pre zdieľanú prosperitu“. Na oficiálnom otváracom ceremoniáli sa zúčastnilo množstvo vedúcich predstaviteľov krajín a zástupcov Organizácie Spojených národov.

10. Svetové fórum o vode sa zameralo na štyri témy, a to ochranu vody, čistú vodu a sanitáciu, potravinovú a energetickú bezpečnosť a zmierňovanie následkov prírodných katastrof.

Indonézsky prezident Joko Widodo vo svojom úvodnom prejave uviedol, že v roku 2050 sa predpokladá, že 500 miliónov malých farmárov, ktorí prispievajú 80 percentami svetových potravín, bude najviac ohrozených suchom.

Indonézsky prezident Joko Widodo hovorí na 10. Svetovom fóre o vode na Bali v Indonézii 20. mája 2024.
Indonézsky prezident Joko Widodo hovorí na 10. Svetovom fóre o vode na Bali v Indonézii 20. mája 2024.
Zdroj: Xinhua

"Dnešným stretnutím na Bali Indonézia dúfa, že svet si môže neustále podávať ruky, aby posilnil záväzok spolupracovať pri prekonávaní globálnych výziev súvisiacich s vodou," povedal prezident Joko Widodo.

Predseda Svetovej rady pre vodu Loic Fauchon, ktorý sa tiež vyjadril na fóre, povedal, že voda ľuďom prináša veľa a spája ich, avšak planétu Zem poškodili práve ľudia. "A sme tu preto, lebo vedomí si tejto tragédie ju chceme napraviť a dať budúcim generáciám nádej, túžbu a pokoj," povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Malaysia China Insight
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies