SKUTOČNÝ PRÍBEH Táto vdova si myslela, že jej Boh niečo vráti. Jej radosť bola veľká, ale ešte väčšie prekvapenie!

NETKY.SK • 26 Máj 2024, 16:02 • 2 min
SKUTOČNÝ PRÍBEH Táto vdova si myslela, že jej Boh niečo vráti. Jej radosť bola veľká, ale ešte väčšie prekvapenie!

Kto býva často v cirkevnom prostredí, tak určite minimálne raz, hoci sme presvedčení, že určite viackrát, začul niečo o tom, že ak Bohu dáme, On nám to vráti. Napríklad, keď sa konajú finančné zbierky na chod cirkvi, tak sa čítavajú verše, ktoré nás povzbudzujú, že Boh náš dar nenechá nepovšimnutý. A nie sú to len verše napísané dávno-pradávno, je to viac, oveľa viac. Je to čistá pravda.

slovakia

left justify in out

Jednej chudobnej žene chýbali finančné prostriedky. Bola však veriaca, a tak chcela konať tak, ako Písmo káže, nuž neváhala a prispela i ona, nech sa Božie kráľovstvo šíri ďalej.
 
Trochu inak
 
Nedala veľa peňazí, len to, čo bolo v jej možnostiach, a keďže ju jej priateľka povzbudila, aby verila, že Boh jej to vráti, ona skutočne verila.
 
Prešli však dni, týždne a stále nič. Vdova očakávala, že Boh jej dar ohodnotí tak, že jej požehná financie navyše.
 
Jej syn v rovnakom čase odišiel do zahraničia, aby sa tam zamestnal a aj sa niečo vo svete priučil. Nech nie je pripútaný len k jednému miestu, ale nech sa poobzerá. Vdovine očakávania boli preto ešte vyššie. Keď jej poslal prvý list z cudziny, srdce sa jej rozochvelo pri otváraní pošty.
 
Vravela si totiž, syn mi zaiste odtiaľ posiela aj dajaké financie a to bude od Boha, ktorý si spomenul na môj niekdajšípeňažný príspevok.
 
Lenže list otvorila a v obálke sa nenachádzalo nič. Teda, nachádzal sa tam samotný list, ale ani zmienka o peniazoch alebo čokoľvek, čo by jej naznačilo, že nejaké budú.
 
Skormútená sa začítala do riadkov, keď tu zrazu sa jej tvár rozžiarila, ani čo by jej niekto položil hviezdy k nohám. Syn totiž písal, že v zahraničí sa obrátil k Bohu, že spoznal misionára a že sa chce uberať správnou cestou.
 
Keď dočítala, bežala za známou, ktorá ju vtedy horlivo povzbudzovala a s pochopením jej hovorila, že áno, Boh jej dar vrátil. Síce inak, ale oveľa lepšie a krajšie, než by si pomyslela.
 
Dávajme z lásky
 
Nebuďme ani my prekvapení, ak sa dejú veci inak, než by sme plánovali. Dávajme Bohu čas, peniaze, lásku, všetko, čoho je hoden, ale nie s myšlienkou, že nám to vráti. Jednoducho preto, lebo je dobrý, lebo si zaslúži čokoľvek, čo sme Mu schopný dať. Je tiež pravda, že Boh sľúbil svoju priazeň tým, čo dávajú a áno, On nikdy nezabúda, avšak Jeho zámery sú iné. Možno to bude úplne inak, ale nakoniec sa budeme radovať tak ako chudobná vdova. Tým si môžete byť istí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Michaela Mihoková, zdroj foto: Photo by Michael Fenton on Unsplash
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies