Južná Kórea spozorovala vyše 150 balónov. Odosielateľ: Severná Kórea + VIDEO

NETKY.SK • 29 Máj 2024, 08:46 • 2 min
Južná Kórea spozorovala vyše 150 balónov. Odosielateľ: Severná Kórea + VIDEO

SOUL - Juhokórejská armáda zaznamenala viac ako 150 balónov, ktoré pravdepodobne vyslala cez hranice Severná Kórea. Oznámil to jeden z predstaviteľov Soulu. Správu priniesla Jonhap.

slovakia

left justify in out

Došlo k tomu po varovaní KĽDR pred odvetnými akciami za údajné vypustenie letákov namierených proti Pchjongjangu juhokórejskými aktivistami.
 
Juhokórejské úrady v utorok neskoro večer oznámili, že v pohraničných oblastiach provincií Kjonggi a Kangwon spozorovali neidentifikované predmety. Predpokladali, že ide o propagandistické letáky.
 
Od stredajšieho rána bolo nad juhokórejským územím zaznamenaných viac ako 150 balónov, pričom niektoré z nich spadli na zem. Balóny, ktoré doteraz spadli, však neniesli letáky, ale obsahovali odpadky, uviedol vojenský zdroj.
 
Severokórejskí prebehlíci v Južnej Kórei a konzervatívni aktivisti už roky posielajú letáky do KĽDR prostredníctvom balónov, aby povzbudili tamojších obyvateľov na prípadné povstanie proti režimu v Pchjongjangu.
 
KĽDR sa proti tejto propagandistickej kampani ohradila v obave, že prílev informácií zvonka by mohol predstavovať hrozbu pre jej vodcu Kim Čong-una. Severná Kórea opakovane vyzvala na ukončenie letákovej kampane. Táto otázka je už dlho zdrojom napätia medzi oboma krajinami.

Balóny boli naplnené špinou a odpadkami
Balóny boli naplnené špinou a odpadkami
Zdroj: CNN


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Jonhap/CNN, Foto: Balóny plné odpadkov a špiny/CNN
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies