Zemplínske múzeum pozýva na Noc kostolov. Podujatie sa bude niesť v téme „Srdce“

NETKY.SK • 4 Jún 2024, 10:55 • 2 min
Zemplínske múzeum pozýva na Noc kostolov. Podujatie sa bude niesť v téme „Srdce“

MICHALOVCE - Zemplínske múzeum, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pozýva na podujatie pri príležitosti Noci kostolov, ktoré sa uskutoční v piatok 7. júna 2024 so začiatkom o 20. hodine v areáli kaštieľa, pri rotunde.

slovakia

left justify in out

„Na Slovensku pôjde už o 17. ročník podujatia, a jeho cieľom je otvoriť chrámy širokej verejnosti. Návštevníci majú možnosť nahliadnuť do bežne neprístupných častí chrámov, ako napríklad do sakristií, kláštorných záhrad, veží, alebo zostúpiť do starobylých krýpt. Podujatie, ktoré sa v tomto roku nesie v téme „Srdce“, podporila Ekumenická rada cirkví. Aktivity sa pri tejto príležitosti konajú vo večerných hodinách, formou koncertov, komentovaných prehliadok, workshopov, prednášok, či recitácií, alebo prostredníctvom divadelných predstavení," uviedla Stanislava Rovňáková, riaditeľka Zemplínskeho múzea.

"Teším sa, že sa tento rok zapojíme do tohto podujatia a predstavíme bližšie trochu záhadnú sakrálnu stavbu v areáli kaštieľa, a to rotundu. V rámci programu vystúpia historici múzea so svojimi odbornými poznatkami viažucimi sa na históriu kresťanstva v našom regióne, pani Jela Timková a doprovod s recitáciou a atmosféru večera doplní hudobnými vstupmi spevácky Zbor svätého Romana Sladkopevca,“ dodala Rovňáková.

Vstup na podujatie Noc kostolov, ktoré je určené širokej verejnosti, bude za dobrovoľný príspevok.

Pozvánka na Noc kostolov v Zemplínskom múzeu
Pozvánka na Noc kostolov v Zemplínskom múzeu
Zdroj: Zemplínske múzeum v Michalovciach


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Zemplínske múzeum v Michalovciach, Ilustračné foto: banskabystrica.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies