Gauffová otočila duel so Jabeurovou a postúpila do semifinále +VIDEO

NETKY.SK • 4 Jún 2024, 18:42 • 2 min
Gauffová otočila duel so Jabeurovou a postúpila do semifinále +VIDEO

PARÍŽ - Poľská tenistka Iga Swiateková sa suverénne prebojovala do semifinále Roland Garros, keď za 64 minút zdolala Češku Markétu Vondroušovú 6:0, 6:2. O finále sa stretne s Američankou Coco Gauffovou, ktorá otočila duel s Ons Jabeurovou a vyhrala 4:6, 6:2, 6:3.

slovakia

left justify in out

Swiateková nedala svojej súperke šancu. V prvom sete jej za 29 minút uštedrila "kanára". Nadelila už tretí za sebou po tom, ako v osemfinále rozdrvila Rusku Anastasiu Potapovovú za 40 minút 6:0, 6:0. Favoritka prehrala až v poradí ôsmy gem, keď Vondroušová v druhom sete vyrovnala na priebežných 1:1. Swiateková však naďalej na kurte dominovala, robila minimum nevynútených chýb, vo štvrtom geme brejkla Češku a zápas už v pohode doviedla do víťazného konca. Poľka tak naďalej môže pomýšľať na svoj štvrtý titul v Paríži, keď predtým triumfovala aj v rokoch 2020, 2022 a 2023. Do semifinále Roland Garros postúpila tretíkrát za sebou.

Úvodný štvrťfinálový súboj medzi Gauffovou a Jabeurovou začala aktívnejšie Tunisanka. V siedmom geme brejkla súperku a získala prvý set v pomere 6:4. V druhom sa obraz hry zmenil. Gauffová herne ožila, spresnila údery a na kurte dominovala. Za stavu 3:2 vybojovala tri gemy za sebou. O víťazke tak musel rozhodnúť tretí set. V ňom mala opäť navrch 20-ročná Američanka, za stavu 2:1 vo štvrtej hre zobrala súperke podanie, následne brejk potvrdila a už si víťazstvo nenechala vziať. V deviatom geme za stavu 5:3 premenila svoj tretí mečbal v zápase.

Gauffová bude bojovať o svoje druhé parížske finále, v roku 2022 prehrala v dueli o titul so Swiatekovou. Poľke podľahla aj vlani vo štvrťfinále. "Ons bola náročná súperka. Po prvom sete som sa snažila hrať agresívnejšie, ona však predvádzala celý zápas veľmi dobrý výkon a mala veľa víťazných úderov. V závere som to nevedela ukončiť, musela som sa nadrieť, aby som premenila mečbal, ale vyšlo to. Musím pochváliť divákov, ďakujem im za podporu, postarali sa o výbornú atmosféru. Ľudia tu v Paríži to urobili pre mňa zábavnejšie, celý čas skandovali, rada hrám v takomto prostredí," uviedla v prvom pozápasovom rozhovore Gauffová.

Úradujúca šampiónka US Open si zahrá v treťom grandslamovom semifinále za sebou, medzi najlepšou štvorkou bola aj na tohtoročnom Australian Open. Naopak 29-ročná Jabeurová opäť zostala na Roland Garros pred semifinálovými bránami, vo štvrťfinále vypadla aj vlani, keď nestačila na Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, Foto: hlavnespravy.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies