Kaliňák, Taraba a Eštok informovali o výsledkoch z rokovania vlády

NETKY.SK • 5 Jún 2024, 14:47 • 2 min
Kaliňák, Taraba a Eštok informovali o výsledkoch z rokovania vlády

BRATISLAVA - O výsledkoch dnešného rokovania vlády informovali po jeho skončení minister obrany Robert Kaliňák, minister životného prostredia Tomáš Taraba a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

slovakia

left justify in out

Tlačovú konferenciu po rokovaní vlády minister obrany Robert Kaliňák začal informáciou o zdravotnom stave premiéra. "Stav sa naďalej zlepšuje a verím, že čas jeho rekonvalescencie bude o niečo rýchlejší, ako sme predpokladali," povedal. Zotavovanie Roberta Fica bude prebiehať ambulantnou starostlivosťou v Nemocnici sv. Michala a následne možno očakávať jeho návrat do plného pracovného nasadenia.

Kaliňák sa vyjadril aj k povodňovej situácii v Bratislave. Zdôraznil, že vláda Roberta Fica v rokoch 2006 až 2010 prijala protipovodňové opatrenia, ktoré pomôžu odolať aj tisícročnej vode. 

"Tu je aj dôkaz, že niektoré strategické a dlhodobé projekty majú význam," dodal Kaliňák. Ocenil prácu ministrov, ktorý vtedy povolali jednotky, a tak predišli väčším škodám.

Minister obrany sa vyslovil aj k stúpajúcej migračnej vlne. Čísla v tejto oblasti sú v porovnaní s minulým rokom podľa jeho slov oveľa lepšie.

"Keď poviete veľké pozývame vás a vitajte, nemôžete očakávať, že sa vám nejaká migračná vlna vyhne. Akonáhle nadstavíte parametre, ktoré sú veľmi prísne, kde nelegálne prekročenie hranice je postihované či už zaisťovaním alebo trestom, záujem prevádzačov o krajinu výrazne klesá," informoval.

 

 

 

 

Minister obrany Robert Kaliňák
Minister obrany Robert Kaliňák
Zdroj: pravda.sk

Minister životného prostredia ocenil profesionalitu postupu zložiek pri povodni. Taraba informoval, že kulminácia toku sa posunula na 12. hodinu, keďže podľa jeho slov postup prác je vysoko efektívny.

"Chcem poukázať, že v oblasti manažovania tokov sme špička," zdôraznil. Vyzdvihol prácu jednotlivcov, ktorí sa pričinili o ochranu životov a majetku.

Taraba zdôraznil, že Gabčíkovo chráni aj časť Dunaja v Maďarsku. Podľa neho aj toto je súčasťou dobrých vzťahov, ktoré Slovenská republika s Maďarskom má.

 

obrazok
Minister životného prostredia Tomáš Taraba
Zdroj: epochtimes.sk
obrazok
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok
Zdroj: hnonline.sk

Minister vnútra povedal, že záchranné zložky sú stále pripravené aj na prípadné zhoršenie situácie, aj keď sa to zatiaľ nepredpokladá. "V spolupráci s vodohospodármi sme nainštalovali mobilné radenie v rámci Mestskej časti Devín. Rovnako bol uzavretý cyklochodník v Mestskej časti Devín. Tam bola vyhlásená krízová situácia," informoval Eštok.

Ku kulminácii toku na druhý stupeň by malo dôjsť dnes v noci. Hasičský a záchranársky zbor je pripravený konať v rámci všetkých preventívnych opatrení.

Eštok oboznámil aj s bodmi, ktoré sa prerokovali na Bezpečnostnej rade. "Čo sa týka vyšetrovania atentátu na premiéra SR, tam prebiehajú denno-denne desiatky procesných úkonov," upozornil. Preveruje sa verzia, že čin bol spáchaný zo širšieho okruhu. Bezprostredne po atentáte sa zvýšili bezpečnostné opatrenia. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: Úrad vlády SR / screenshot
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies