Dobrovoľnícka akcia Naše Mesto pomáha skrášliť Slovensko

NETKY.SK • 7 Jún 2024, 10:04 • 2 min
Dobrovoľnícka akcia Naše Mesto pomáha skrášliť Slovensko

Do dobrovoľníckej akcie sa zapojí takmer 10-tisíc občanov. Zúčastní sa rekordných 203 firiem.

slovakia

left justify in out

Naše Mesto už od roku 2007 prepája firmy, samosprávy a občiansky sektor s cieľom vyčistiť, skrášliť a viditeľne zlepšiť mestá, v ktorých žijeme. 

Tisícky manažérov, marketérov či pracovníkov z výroby opustia na jeden deň svoje pracovné bubliny a vyrazia do komunitných centier, DSS-iek či parkov, aby pomohli skrášliť mestá a získali novú perspektívu na život vo svojom okolí. Dobrovoľníctvo má veľmi veľa benefitov nielen pre jednotlivca, ale aj pre firmu, dokonca pre celú spoločnosť. 

Najväčšie dobrovoľnícke podujatie štartuje dnes. Na podujatí sa zúčastní 9 600 dobrovoľníkov zo 42 miest z celého Slovenska. Naše Mesto sa koná už osemnásty krát a organizuje ho Nadácia Pontis.

"Firmy na jeden deň zapožičajú svojich ľudí pre prospech verejnosti. Zamestnanci a zamestnankyne nielen pomôžu dobrej veci, ale si aj aktívne oddýchnu, rozvinú vzťahy v tíme, spoznajú nové miesta a odídu s dobrým pocitom z nezištnej pomoci," povedal výkonný riaditeľ Nadácie Pontis Michal Kišša.

Čistenie hradu Devín
Čistenie hradu Devín
Zdroj: bratislavaden.sk

V Bratislave sa prvý raz pridáva aj Národný onkologický ústav. Dobrovoľníci skrášlia park v areáli aby vytvorili príjemné prostredie pre pacientov s ich blízkych.

V Snine opravia koterce v útulku občianskeho združenia Chlpáčik. V Seredi sa bude konať brigáda v zámockom parku a upratovanie v Kaštieli. V Čičmanoch sa budú maľovať vzory na lavičky a autobusové zastávky.

Dobrovoľníci plánujú vyčistiť brehy vodnej nádrže Ružín a koryto Malého Dunaja. Desiatky ochotných ľudí sa zapoja aj do záchrany kultúrnych pamiatok. Zapoja sa do obnovy 12 hradov po celom Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj. nasemesto.sk, Foto. nasemesto.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies