Ako je to s cenami ropy?

NETKY.SK • 7 Jún 2024, 13:33 • 2 min
Ako je to s cenami ropy?

SINGAPUR - Ceny ropy pokračovali v piatok v raste, pričom cena Brentu sa vrátila nad hranicu 80 USD za barel (159 litrov). Správu priniesli agentúry Bloomberg a Reuters.

slovakia

left justify in out

Nad túto hranicu sa dostala počas štvrtkového obchodovania, uzatvorila však mierne pod ňou. Ceny ropy podporilo rozhodnutie Európskej centrálnej banky (ECB), ktorá po takmer piatich rokoch znížila úrokové sadzby. Za celý týždeň však ceny komodity smerujú nadol.
 
Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v auguste dosiahla do 7.12 h SELČ 80,07 USD (73,70 eura) za barel. Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená rast o 20 centov (0,25 %).
 
Cena americkej ľahkej ropy WTI s júlovým kontraktom dosiahla 75,78 USD/barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to predstavuje rast o 23 centov alebo 0,30 %.

Obrazok
Zdroj: Freepik

Za celý týždeň však ceny ropy smerujú nadol, pod čo sa podpísal vývoj na začiatku týždňa. Ak sa celotýždenný pokles potvrdí, bude to znamenať zníženie cien ropy tretí týždeň po sebe.
 
Trhy momentálne čakajú na správu z amerického ministerstva práce o vývoji na pracovnom trhu USA za minulý mesiac. Ekonómovia odhadujú, že ministerstvo oznámi vytvorenie 185 000 nových pracovných miest. Miera nezamestnanosti by mala zotrvať na úrovni 3,9 %. Informácie ministerstva zároveň naznačia, kedy by americká centrálna banka mohla pristúpiť k prvému zníženiu úrokových sadzieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Bloomberg / Reuters, Foto: Freepik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies