Dôchodkyňa vrazila autom do skupiny detí: Jedno dieťa zomrelo

NETKY.SK • 7 Jún 2024, 18:30 • 2 min
Dôchodkyňa vrazila autom do skupiny detí: Jedno dieťa zomrelo

PARÍŽ - Desaťročné dievča zomrelo vo francúzskom meste La Rochelle po tom, čo do skupiny 12 detí na bicykloch vrazila autom 83-ročná vodička.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo ešte v stredu. U spomínaného dievčaťa skonštatovali lekári mozgovú smrť na druhý deň, informujú DPA a AFP.
 
Skupina detí vo veku 8 až 11 rokov smerovala na cyklistický tréning. Sedem detí skončilo po nehode v nemocnici, jedno z nich podstúpilo urgentnú operáciu. Mladí cyklisti v sprievode dvoch dospelých mali na sebe prilby aj reflexné vesty.
 
Žena šoférovala v protismere v zóne, kde je najvyššia povolená rýchlosť 30 kilometrov za hodinu. Do cyklistov narazila spredu v kruhovom objazde. Príčina nehody zatiaľ nie je známa.
 
Polícia ženu vzala do väzby, no neskôr ju prepustila, pretože si jej stav vyžadoval hospitalizáciu. Ďalší výsluch tak nebol možný.

Obrazok
Zdroj: mirror.co.uk / InfosFrancaises / X

"U vodičky nebola zistená prítomnosť alkoholu ani iných návykových látok v tele," informoval vo vyhlásení regionálny prokurátor Arnaud Laraize.
 
Na úseku cesty, kde k nehode došlo, nie je cyklistický pruh, uviedla radnica. "Máme v pláne vybudovať ho, no nie v blízkej budúcnosti," doplnila Catherine Leonidasová, zástupkyňa starostu mesta.
 
Podľa jedného zo svedkov havárie nejde o prvú zrážku, ktorá sa na tomto mieste stala. "Došlo tu už k štyrom nehodám za uplynulých päť rokov, pretože na tomto úseku cesty ľudia jazdia príliš rýchlo," uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: DPA / AFP, Foto: InfosFrancaises
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies