Developer zbúra novú 10-poschodovú budovu: Bráni výhľadu na ikonickú Fudži! 3 mil. turistov za mesiac

NETKY.SK • 12 Jún 2024, 10:24 • 2 min
Developer zbúra novú 10-poschodovú budovu: Bráni výhľadu na ikonickú Fudži! 3 mil. turistov za mesiac

TOKIO - Japonský developer oznámil, že sa rozhodol zbúrať takmer dokončenú 10-poschodovú bytovku v Tokiu. Vyhovel tak protestom obyvateľov, že stavba bráni vo výhľade na ikonickú horu Fudži, informuje AFP.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Sekisui House vo uviedla, že sa "dobrovoľne rozhodla projekt ukončiť". "Nedá sa poprieť, že súčasná situácia má obrovský vplyv na krajinu. Rozhodli sme sa uprednostniť výhľad z ulice," uviedol developer vo vyhlásení, pričom noví majitelia sa mali do bytov nasťahovať už budúci mesiac.
 
Budovu postavili v štvrti Kunitachi na západe Tokia, ktorá je atraktívna pre typické výhľady na najvyššiu horu Japonska (3776 metrov nad morom).

obrazok
Zdroj: Daily Mail
obrazok
Zdroj: Daily Mail

Nová budova na konci ulice známej ako Fujimi (Výhľad na Fudži) však tento efekt kazí, pretože zakrýva polovicu majestátnej aktívnej sopky. Developerská spoločnosť uviedla, že pri procese výstavby nebolo nič nezákonné. "Nevenovali sme však dostatočnú pozornosť vplyvu na okolité prostredie," spresnil Sekisui House vo vyhlásení.
 
Oznámenie o zbúraní bytového komplexu bolo pre niektorých obyvateľov vítanou správou. "Nechceli sme stratiť príťažlivosť nášho mesta, kde máte za slnečného dňa jasný výhľad na horu Fudži," povedal jeden z miestnych pre televíziu TBS.

Obrazok
Zdroj: Pixabay.com

Japonské úrady v máji osadili veľkú čiernu bariéru neďaleko letoviska Fudžikawagučika, ktorá bráni vo výhľade na horu. Na takýto krok ich podnietili davy nevychovaných zahraničných turistov.
 
Podobný postup prijalo aj Kjóto, kde tento rok zakázali turistom pre ich nevhodné správanie vstup do bočných uličiek štvrte, v ktorej žijú gejše.
 
Do Japonska ročne prichádza obrovský počet turistov, pričom v marci prvýkrát toto číslo presiahlo 3 milióny za jediný mesiac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: TBS / AFP /Time / Daily Mail, Foto: AFP / Kazuhiro NogI / Getty Images
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies