Vláda schválila Národný akčný plán boja proti terorizmu

NETKY.SK • 12 Jún 2024, 14:15 • 2 min
Vláda schválila Národný akčný plán boja proti terorizmu

BRATISLAVA - Národný akčný plán boja proti terorizmu do roku 2027 obsahuje 30 úloh. Úlohou je napríklad systematicky zvyšovať spôsobilosti na včasnú identifikáciu procesu radikalizácie nielen jednotlivcov.

slovakia

left justify in out

Národný akčný plán boja proti terorizmu sa zameriava na prevenciu, ochranu, pripravenosť a koordináciu. Cieľom je reagovať na zmeny bezpečnostného prostredia a rozšíriť nástroje boja proti terorizmu.

"Akčný plán predstavuje koordinované strategické riešenie v oblasti prevencie a boja proti terorizmu v Slovenskej republike," dodal rezort vnútra. Úlohy zohľadňujú trendy terorizmu v Európe a vo svete. Medzi trendy sa radia hrozby osamelých aktérov či radikalizácia na internete.

Úlohou je napríklad systematicky zvyšovať spôsobilosti na včasnú identifikáciu procesu radikalizácie, ako aj vytvárať korektné vzťahy s cudzincami a príslušníkmi minoritných náboženských komunít s cieľom budovania dôvery a prípadnú včasnú identifikáciu procesu radikalizácie jednotlivcov alebo skupín. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Vláda SR, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies