Obchodná loď v Červenom mori: Volanie o pomoc! Dostala zásah od húsíjskych povstalcov + VIDEÁ

NETKY.SK • 12 Jún 2024, 13:47 • 5 min
Obchodná loď v Červenom mori: Volanie o pomoc! Dostala zásah od húsíjskych povstalcov + VIDEÁ

DUBAJ - Obchodná loď v Červenom mori vyslala volanie o pomoc po tom, čo bola zasiahnutá pri pobreží Jemenu, oznámila bezpečnostná firma Ambrey. S veľkou pravdepodobnosťou ide o najnovší útok Iránom podporovaných jemenských húsíjskych povstalcov. Informáciu priniesla AFP.

slovakia

left justify in out

Britská organizácia pre námorný obchod (UKMTO) uviedla, že loď zasiahlo malé plavidlo. Podľa Ambrey bola zasiahnutá asi 68 námorných míľ juhozápadne od jemenského prístavného mesta Hudajda, ktoré ovládajú povstalci. Ambrey pritom uviedla, že plavidlo sa v čase incidentu zhodovalo s "profilom cieľu húsíov".

Jemenskí povstalci podnikajú od vlaňajšieho novembra opakovane útoky na lode v Červenom mori a Adenskom zálive. Robia tak na znak solidarity s Palestínčanmi v Pásme Gazy, kde prebieha vojna medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas. Británia a Spojené štáty v januári začali uskutočňovať voči húsíom odvetné útoky.

 

VIDEÁ z podobných útokov na obchodné lode

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: UKMTO / AFP, Foto: EUNAVFOR / tradewindsnews.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies