Polícia pátra po svedkoch atentátu v Handlovej

NETKY.SK • 12 Jún 2024, 15:43 • 2 min
Polícia pátra po svedkoch atentátu v Handlovej

HANDLOVÁ - Polícia pátra po svedkoch atentátu v Handlovej, ku ktorému došlo 15.5. po výjazdovom rokovaní Vlády SR.

slovakia

left justify in out

Polícia žiada o pomoc pri stotožnení osôb, ktoré by mohli poskytnúť informácie vo veci útoku na premiéra Roberta Fica v Handlovej. Útočník stihol postreliť predsedu vlády 4-krát. Po útoku bol premiér prevezený do nemocnice v Banskej Bystrici a momentálne sa zotavuje doma. Regenerácia a liečba prebieha ambulantne. 

"Žiadame občanov o stotožnenie osôb na fotografiách, ktoré mali byť svedkami udalosti dňa 15.05.2024 v Handlovej, aby informácie k týmto osobám oznámili na linke 158 alebo aby sa osoby na fotografiách prihlásili na najbližšom oddelení polície," uviedla polícia na svojom facebookovom účte a zverejnila fotografie osôb.

Na základe incidentu v Handlovej vláda pripravila súbor zákonov s názvom Lex atentát. Ten má zlepšiť bezpečnostnú situáciu na Slovensku a prispieť k posilneniu ochrany ústavných činiteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky, Foto: euractiv.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies