Posledná návšteva prezidentky v Českej republike

NETKY.SK • 12 Jún 2024, 16:32 • 2 min
Posledná návšteva prezidentky v Českej republike

PRAHA - Prezidentka prišla do Prahy na rozlúčku. Po návšteve končí v úrade. Na Pražskom hrade ju privítal prezident ČR Petr Pavel s manželkou.

slovakia

left justify in out

"Je to poslednýkrát, čo sa s ňou stretávam ako s prezidentkou," povedal Pavel po stretnutí s hlavou štátu. "Rozprávali sme sa o možnosti ďalšieho rozvoja československých vzťahov. Na Pražskom hrade budete vždy vítaná," dodal.

Čaputová sa vyjadrila, že sú s Pavlem takí blízki, že si môžu navzájom dopriať úprimnosť. "Vždy, keď sa sem vraciam, nemám pocit, že som v zahraničí. Je to môj druhý domov," podotkla.

Prezidentka návštevou Českej republiky dodrží tradíciu prezidentov Slovenskej a Českej republiky. Ich prvá a posledná cesta vedie vždy do druhého štátu bývalého Československa.

Vo štvrtok vystúpi prezidentka na medzinárodnej konferencií Prague European Summit. Poobede predá Pavel Čaputovej Rad Bieleho leva za prínos k rozvoju česko-slovenských vzťahov.

V sobotu vystrieda Čaputovú nový prezident Peter Pellegrini. Ten sa chystá na návštevu Českej republiky po uvedení do funkcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: idnes.cz, Foto: Branislav Wáclav/Aktuality.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies