Odkryté tajomstvá dejín: Navštívte Deň otvorených dverí v Slovenskom národnom archíve

NETKY.SK • 13 Jún 2024, 18:45 • 2 min
Odkryté tajomstvá dejín: Navštívte Deň otvorených dverí v Slovenskom národnom archíve

BRATISLAVA - Slovenský národný archív v pôsobnosti rezortu vnútra, najväčší a najvýznamnejší verejný archív na Slovensku, pripravil pre školy a verejnosť Deň otvorených dverí v Slovenskom národnom archíve, ktorý sa uskutoční 14. a 15. júna 2024.

slovakia

left justify in out

V piatok v čase od 8.30 do 13.00 h ponúka SNA vo svojich priestoroch v Bratislave na Drotárskej ceste 42 organizované exkurzie pre žiakov 7. až 9. ročníka základných škôl a študentov stredných škôl.

V sobotu v čase od 9:00 do 17.00 h otvorí archív svoje brány pre širokú verejnosť. Počas prehliadky si budú môcť návštevníci pozrieť ukážky zaujímavých archívnych dokumentov z rôznych období dejín Slovenska a tiež ukážky vzácnych tlačí z fondov knižnice Slovenského národného archívu. Oboznámiť sa budú môcť s prácou odborníkov v reštaurátorských dielňach a procesom digitalizácie archívnych dokumentov. Sprístupnený bude aj archívny depot.  

Exkurziou budú sprevádzať pracovníci archívu, ktorí radi poskytnú odborný výklad a zodpovedia na všetky zvedavé otázky. Archívy tradične sprístupňujú svoje priestory počas júna pri príležitosti Medzinárodného dňa archívov (9. júna). 

Obrazok


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR, Foto: Tlačový odbor MV SR (archívna foto)
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies