Malý, ale šikovný. Filip Horváth chce z podkrovia dokráčať k rozprávkovej výhre

NETKY.SK • 14 Jún 2024, 08:30 • 3 min
Malý, ale šikovný. Filip Horváth chce z podkrovia dokráčať k rozprávkovej výhre

Vzrastom síce nevyniká, no boxerskými schopnosťami dokáže konkurovať komukoľvek. Filip Horváth síce iba nedávno dovŕšil vek plnoletosti, ale na konte má už šesť titulov národného šampióna. Miliónový projekt z dielne Hell Boxing Kings považuje za ideálnu príležitosť zviditeľniť sa a odštartovať cestu na výslnie športovej scény.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako dieťaťu sa mu darilo vo viacerých smeroch. Vyskúšal hneď niekoľko odvetí, postupom času ale zotrval iba na jednej dráhe. „Najskôr som začal s futbalom a tancom. Až po nejakej dobe som sa vrhol na box. Myslím si, že hneď od začiatku na mne bolo vidno, že chcem byť jedným z najlepších. Bol som veľmi chápavý chlapec, učil som sa pomerne rýchlo,“ spomína na svoje začiatky Filip Horváth.
 
Hoci sa mohol spoľahnúť na veľkú podporu okolia, našlo sa aj veľa neprajníkov. „Keď som povedal, že to s rodinou dotiahneme ďaleko, veľa ľudí sa mi len smialo. Všetkým dokážem, že sa mýlili. Rodina je môj tím,“ varuje ambiciózny 18-ročný mladík krátko pred štartom druhej fázy projektu Hell Boxing Kings.
 
Aj keď nemal vytvorené ideálne podmienky, nevešal hlavu. Vychádzajúci český talent je jasným dôkazom toho, že ak človek chce, dokáže sa prispôsobiť všetkému. „Otec pred pol rokom založil nový klub pre mňa a mojich kamarátov. Snažil sa nám zohnať nejaké miesto na trénovanie, ale mesto, v ktorom žijeme, nám vôbec nepomohlo. S mamou sa preto rozhodli postaviť telocvičňu u nás v podkroví. Stálo nás to veľa driny a peňazí. Všetko sme robili vlastnými rukami. Keby som vyhral, rodičom vrátim peniaze, ktoré obetovali,“ hovorí o svojej hlavnej motivácii.

Čeliť môže aj svojmu vzoru
S výškou 160 centimetrov vstupuje do veľkého boja ako jeden z najnižších účastníkov. Parametrový deficit už nijako nevníma, veď s konkurentmi s väčším rozpätím rúk súperí na pravidelnej báze. „Vôbec to pre mňa nie je nevýhoda. Som rád, že som nízky. Ako sa hovorí – malý, ale šikovný,“ smeje sa päťnásobný národný šampión medzi mládežou, ktorý už stihol ovládnuť aj seniorskú kategóriu. 
 
Ak sa chce prebojovať k lukratívnej odmene a získať silného partnera, musí vyjsť z konkurencie štyroch desiatok rivalov z rôznych kútov Európy úspešne. „Asi najviac favorizujem Oláha Leventeho z Maďarska. Je môj vzor, teraz sme spolu v jednej váhovej kategórii,“ vyťahuje zaujímavosť zo zákulisia.

Moje sny sú veľké. Pokiaľ mám vybrať niekoľko, spomeniem medailu z majstrovstiev sveta, finále projektu Hell Boxing Kings. Z dlhodobého hľadiska je to zisk opasku WBC,“ netají smelé ambície Filip Horváth, reprezentant Českej republiky.
 
V druhej polovici júna sa v maďarskom meste Miškovec uskutoční druhá fáza silne obsadeného projektu Hell Boxing Kings. Každá váhová kategória spozná osem najlepších bojovníkov, ktorí sa znovu posunú ešte bližšie vysnenému triumfu. Víťaz si zabezpečí finančnú odmenu vo výške 100-tisíc dolárov a podporu silného partnera HELL. Ambasádorom šou je legendárna americká ikona Roy Jones Jr., niekdajší držiteľ štyroch najcennejších opaskov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Hell Boxing Kings, Zdroj foto: Hell Boxing Kings
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies