NATO chce v prípade útoku Ruska rýchlo nasadiť vyše 300 000 vojakov

NETKY.SK • 14 Jún 2024, 09:21 • 2 min
NATO chce v prípade útoku Ruska rýchlo nasadiť vyše 300 000 vojakov

WASHINGTON - Krajiny Severoatlantickej aliancie "výrazne prekročili" svoj záväzok nasadiť 300 000 vojakov do 30 dní od hypotetického útoku Ruska na niektorého člena NATO. Informovala o tom agentúra Reuters vo štvrtok s odvolaním sa na nemenovaného vysokopostaveného predstaviteľa NATO.

slovakia

left justify in out

"Návrhy spojencov, ktoré sú na stole, s istotou presahujú 300 000 (vojakov), čo sme stanovili (v roku 2023)," povedal predstaviteľ NATO, ktorý si želal ostať v anonymite. Dodal, že tieto sily majú byť "k dispozícii do 30 dní". Dosiaľ nebolo zverejnené, koľkými vojakmi by prispeli jednotlivé členské krajiny.
 
Moskva viackrát poprela, že by mala v pláne zaútočiť na niektorého člena NATO. Ako ďalej uviedla agentúra Reuters, ruskí predstavitelia pred februárom 2022 viackrát vylúčili aj možnosť útoku na Ukrajinu.

Obrazok
Zdroj: cvdvn.net


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Foto: Freepik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies