India: Masívne zosuvy pôdy a obrovské záplavy – najmenej 6 obetí + VIDEÁ

NETKY.SK • 14 Jún 2024, 11:16 • 5 min
India: Masívne zosuvy pôdy a  obrovské záplavy – najmenej 6 obetí + VIDEÁ

GANGTOK - Najmenej šesť ľudí zahynulo po prudkých dažďoch, ktoré vyvolali prívalové záplavy a zosuvy pôdy v odľahlom regióne na severovýchode Indie, informovali tamojšie úrady. Správu priniesla AFP.

slovakia

left justify in out

V postihnutej oblasti vo zväzovom štáte Sikkim je ďalších najmenej päť ľudí nezvestných. Štát Sikkim sa nachádza na úpätí Himalájí a hraničí s Čínou, je tiež obľúbeným cieľom indických turistov.
 
Rozvodnená rieka Tista podmyla cesty a v oblasti dočasne uväznila viac než 1 500 ľudí. "Hladina rieky vo štvrtok ráno prekročila hranicu nebezpečenstva, čo spôsobilo vážne škody na cestách a narušilo dopravu," uviedli úrady. Hlásia aj zničené domy.

V oblasti sa začali záchranné operácie, komplikuje ich poškodenie tamojšej mobilnej telefónnej siete.
 
Počas sezóny monzúnových dažďov sú prívalové záplavy časté. Začína sa v júni a obvykle na indickom subkontinente trvá až do konca septembra. V októbri sa už intenzita dažďov zmenšuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AFP, Foto: nst.com.my
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies