NEW YORK - Čínsky inštitút v Amerike v stredu spustil svoje kulinárske centrum v metropole New York, čím vytvoril platformu venovanú predvádzaniu a propagácii autentickej čínskej kuchyne a kultúry.
Slávnostné otvorenie centra sa konalo v sídle Čínskeho inštitútu, americkej neziskovej organizácie založenej významnými čínskymi a americkými pedagógmi s cieľom prehĺbiť svetové pochopenie Číny. Cieľom novootvoreného centra je podporovať medzikultúrnu výmenu a pozdvihnúť ocenenie čínskej kuchyne na celom svete prostredníctvom rôznych aktivít.
"Je to vzrušujúce obdobie, keď sa stretávame, aby sme oslávili slávnostné otvorenie nášho kulinárskeho centra a zároveň sa pripravujeme na spustenie osláv nášho 100. výročia," povedal George S. Geh, novovymenovaný generálny riaditeľ inštitútu."Čínsky inštitút bol založený v roku 1926 od úplného začiatku; teraz je vízia budúcnosti Čínskeho inštitútu veľmi jasná. Rozšírili sme naše umelecké, obchodné, kultúrne a vzdelávacie programy," dodal.
Kulinárske centrum s najmodernejšou profesionálnou kuchyňou bude hostiť bohatú škálu aktivít vrátane regionálnych kulinárskych večerí, odborných prednášok, kulinárskych workshopov a ochutnávok vín a čajov.
"V Amerike je 45 000 čínskych reštaurácií, ale nikdy sme náležite nepropagovali našu čínsku kulinársku a potravinársku kultúru. Kulinárska kultúra v Číne je skvelá a bohatá a cítim, že je našou zodpovednosťou ju propagovať," povedal Yue-Sai Kan, spolupredseda správnej rady Čínskeho inštitútu.
„Kulinárske centrum bude slúžiť ako most na zvýšenie výmeny medzi čínskou a americkou kultúrou a na to, aby sa viac ľudí dozvedelo o čínskej histórii, kultúre a tradíciách prostredníctvom jedla,“ povedal ocenený šéfkuchár Martin Yan.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies